divendres, 15 de juny del 2012

No apagueu el llum del futur...


La nit del 15 de juny... ha de passar quelcom insòlit.

No apagueu el llum de l'art.
No apagueu el llum de l'ensenyament.
No apagueu el llum del futur...

Assistim a una mort lenta, soterrada, però segura del món de l'art i l'ensenyament.
De forma sistemàtica, s’executen retallades brutals, amputacions amagades darrere paraules com ajustament i austeritat. Giren l'esquena a les arrels de l'antiga saviesa, a la llum de la cultura, de l'ensenyament i de l'art, en una cursa que rendeix vassallatge al veïnat ric europeu.

Hem de complir uns objectius econòmics i acotar el cap a qualsevol preu, mori qui mori pel camí. Ja no compta la nostra autèntica riquesa, el nostre talent, els nostres altres aliments; ara tot han de ser xifres fredes.

Altres països han afrontat la crisi, potenciant precisament allò que aquí s'ataca, i ja n'han sortit. D'altres com Grècia obeïren els manaments alemanys i ara en fan la collita.

Ha arribat l'hora de fer-nos sentir, no podem quedar aturats menjant el darrer bocí de pa, mentre ells ofeguen la llum, una llum que ens diferencia dels animals, una llum que sempre ens ha fet grans.

Aquesta crida és per a organitzar una protesta, pacífica, civilitzada, però contundent.
El propòsit és unir totes les persones relacionades amb el món de l'art, ja sigui música, dansa, arquitectura, teatre, literatura, cinema, escultura, fotografia, poesia, pintura... i tot el col·lectiu dedicat a l'ensenyament, tant mestres com alumnes. I en totes les seves variants: tant pop com clàssica, tant dansa moderna com tradicional, tant manifestacions folklòriques com les més erudites, tant mestres de secundària com universitaris... per una volta tots units creant una sola veu, la veu capaç de sostenir el llum encès dins un món cada cop més entenebrit.

Representam la cultura, som el tresor de qualsevol civilització, per tant la proposta mantindrà un ordre i una estètica dignes de qualsevol obra d'art. Hem de fer un acte original i creatiu (nosaltres ensenyam, nosaltres cream art, aquest és el nostre veritable poder) Això cridarà més l'atenció, tant dels mitjans de comunicació com de la resta de població.
http://noapagueulallumdelart.blogspot.com.es/2012/06/com-participar-dubtes-i-aclariments.html

Twitter música